Welkom bij Jan de Groot Schildert en Meer

In 2000 ben ik begonnen met pasteltekenen thuis en in 2002 met schilderlessen bij Myriam Weisz. Mijn hoofdthema is het landschap: soms een bestaand landschap, soms een gedroomd of bedacht landschap. De eerste tentoonstelling van mijn olieverfschilderijen had ik in 2008. Collages maak ik bij vlagen ook graag: het is een heel directe manier van werken.

In 2016 ben ik daarnaast de Kleine kunsthandel begonnen, met werken van kunstenaars uit met name Nederland en België. Bekende, minder bekende en onbekende schilders zorgen samen voor een gevarieerd, authentiek en betaalbaar kunstaanbod. Bij diverse kunstwerken heb ik een tekstfragment gezocht, dat iets vertelt over het werkproces van de betreffende kunstenaar.

U kunt op mijn site dus terecht voor mijn eigen schilderijen én voor de werken uit de Kleine kunsthandel.

Al mijn eigen schilderijen zijn ingelijst, meestal in een witgeschilderde baklijst. Bij de beschrijving van de afzonderlijke werken van de Kleine Kunsthandel ziet u of het werk is ingelijst en zo ja, hoe.

De eigen werken zijn te koop, als er een bedrag vermeld staat bij het werk. Op de pagina Specificaties ziet u in één oogopslag welke van mijn eigen werken te koop zijn. De prijzen zijn inclusief lijst en 21 % BTW. De prijzen van de werken van de Kleine kunsthandel staan vermeld bij de omschrijving per werk. Ze zijn inclusief lijst (indien aanwezig) en inclusief 21 % BTW. Verzenden kan in overleg en op kosten van de koper.

Maakt u gerust een afspraak om de werken met eigen ogen te komen bekijken: in het echt zijn schilderijen altijd mooier!

Tip: het makkelijkst gaat u op deze site (bij beide afdelingen) steeds naar het volgende werk door op de foto te klikken, of uiteraard door de pijltjes rechtsonder te gebruiken!

Hieronder staan afgebeeld drie schilderijen van mij, alle met witte baklijst. Daaronder werken van Bob Damen, Otto Hetterscheid en Hubert de Vries in achtereenvolgens een opgeknapte, een nieuwe en een klassieke lijst.

Met dank aan

Sam de Groot en Thijs Gadiot maakten deze website.

Links

Sam de Groot
Thijs Gadiot
Rik de Groot
Hoogstraten & Wesseling
Kunst en atelierroute Almere
Kunstkwartier Almere Haven