2019

Deelname aan groepsexpositie Variatie in olieverf - 12 olieverfschilders in Stadhuis Almere

Uit het Persbericht: Van 18 april tot 28 juni 2019 exposeren 12 voornamelijk Almeerse schilders hun olieverfschilderijen in beide passages van het Stadhuis. Er is een divers aanbod van onder meer natuur- en stadslandschappen, portretten en dieren te bewonderen. Wat opvalt is een groot aantal herkenbare Almeerse locaties zoals de Rode Donders in Almere Buiten en een spannend doorkijkje onder de Hollandse Brug. Maar ook bijvoorbeeld Dordrecht, Portugal en Normandië zijn met veel schilderplezier aan het doek toevertrouwd. Soms kijken ineens jonge en oude mensen je vanaf het doek indringend aan. Zelfs een oud familiealbum met ooms en tantes lijkt tot leven te komen. En, zoals gezegd, de dieren ontbreken niet.
Kortom, deze expositie heeft veel te bieden voor een ieder. Een overeenkomst tussen de schilderijen is dat ze alle gemaakt zijn met olieverf. Interessant is het te zien hoe de schilders hun eigen stijl hebben ontwikkeld qua onderwerp, kleur, verfhuid en mate van abstrahering. De meeste exposanten zijn ervaren en maken al vele jaren deel uit van één van de schildersgroepen bij Atelier MW (Myriam Weisz) in Almere Haven.
De 12 schilders van deze expositie zijn: Corrie da Costa, Anita Fritz, Jan de Groot, Brigit Huijbens, Kees Kok, Annie Krabbe, Janneke Kroes, Annemieke Lems, Tina Leotta, Mariëtte Malipaard, John Meeuwisse en Leni Pat. De tentoonstelling is te bezoeken tijdens kantooruren in beide passages van het Stadhuis van Almere

• Deelname aan het project "Daar waar de echo weerkaatst" van Linde Gadellaa.

Linde: "In januari 2019 zijn in de doorkijk van de Nieuwe Bibliotheek Almere mijn 10 fotogrammen te zien met een fragment van de prachtige gedichten en proza die de schrijvers en dichters bij de fotogrammen geschreven hebben. Zij zijn op zoek gegaan naar de verhalen waarvoor mijn fotogrammen gemaakt leken te zijn. Marleen Kappe heeft de toepasselijke kaft ontworpen en Arno Kramer, Danial Keshani, Erna Kappe, Monika Auch, Bart Poel, Justine le Clercq, Reinier Gadellaa, Leo van Zanen, Aletta ten Hoff, Simon Oosterhuis en Jan de Groot hebben er eigen teksten bij geschreven. Er is de mogelijkheid het boek aan te schaffen voor € 45. Zie www.lindegadellaa.nl."

Ik koos onderstaand fotogram van Linde en schreef het gedicht "het landschap vind ik overal"; over het zien, beleven en herinneren van landschap.

het landschap vind ik overal

het landschap vind ik overal
voor mijn voeten in het diepe dal
achter het verre ochtendlicht
op een heuvel met helder zicht

de berg toont trots zijn scherpe rug
een wolk zendt vorm en groeten terug
licht en toon en kleur in harmonie
het begin van pure poëzie

het landschap rijpt in mijn hoofd nog na
de zee bij nice, de drentsche aa
lion-sur-mer en callantsoog
de stapel vult de hemelboog

het landschap wordt ook steeds ververst
haver en hop verdringen gerst
een blauwe lucht kleurt groen wellicht
het landschap wordt opnieuw gedicht

2018

• Tentoonstelling van 23 olieverfschilderijen in de Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg, 6862 EB Oosterbeek. Van 1 november 2018 tot en met zondag 6 januari 2019.

• Deelname aan HiddenArtHolland zondag 24 juni. HiddenArtHolland organiseert exposities in Amsterdam met werk dat gekocht én (meestal) ook voor een jaar gehuurd kan worden. Met Friedrich Cantor, Anneke Coster, Rem de Boer, Rogier Willems, Leo van Gelder, Sander Stoepker, Marcel Beumer en Louis Derijks. Adres: Amsteldijk 216 • 1079 LK • Amsterdam.

• Deelname aan de Zomerexpo De Paal 37 zaterdag 26 mei 2018. Met Frea Lenger, Folkje Nawijn, Myriam Weisz, Foktje Verhoef, Ruud Valster, Marjolein van Lubeck en Majeed Saeeyan.

2017


• Deelname aan de Winter Art Fair op 25 november 2017 van 11 tot 19 uur Op De Paal 37 in Almere Haven. Kunst van € 50 tot € 250 voor de decembermaand (en nog lang daarna). Www.facebook.com/depaal 37

• Deelname aan de Kunstschouw Westerschouwen in Zeeland van zaterdag 17 t/m zondag 25 juni 2017 met olieverfschilderijen en collages; locatie Recreatieboerderij Van Langeraad - Weelweg 3 - Kerkwerve. De openingstijden zijn dagelijks van 10 tot 17 uur. Op donderdagavond is bovengenoemde locatie tevens open van 19 tot 21 uur. Zie voor meer informatie, foto's, andere locaties en fiets- en autoroutes: www.kunstschouw.nl.

• Zondag 28 mei van 12 tot 18 uur: deelname aan de Open Ateliers De Paal 37 - 1321 JG Almere Haven. Schilderijen, tekeningen, keramiek en beelden van Frea Lenger, Myriam Weisz, Folkje Nawijn, Jan de Groot, Cathi Lissner en Foktje Verhoef.

• Deelname aan de expositie "HET GEZICHT VAN DE STAD - de burgemeester in beeld". Van vrijdag 13 januari tot en met zondag 29 januari is te zien hoe 20 kunstenaars van Kunstkwartier Almere Haven burgemeester Franc Weerwind hebben verbeeld. Locatie: De Blauwe Reiger - Weerwaterplein 3 Almere Stad - voorheen Casa Casla.

2016

• Expositie in kerkgebouw "Goede Rede" (Kerkgracht 60, 1354 AM Almere Haven) vanaf begin oktober tot 17 december 2016

• Zomerexpositie bij Galerie Hoogstraten & Wesseling te Zeist van 18 juni tot en met zaterdag 13 augustus

• Deelname aan Kunst en Atelierroute Almere 23 en 24 april

• Sinds maart 2016 ben ik in de gelegenheid gesteld elke maand één werk uit de Kleine kunsthandel kort toe te lichten in het digitale tijdschrift Cunst van de Kunstenaars Vereniging Flevoland. Die stukjes heb ik ook toegevoegd aan de beschrijving van dat werk op mijn site. Zie voor de bijdrage in het maartnummer: Georoy (de tweede Georoy op de site); in het aprilnummer Hubert de Vries (de tweede De Vries op de site); in het meinummer Otto Hetterscheid (de eerste Hetterscheid op de site); in het juninumnmer Pieter Defesche; in het julinummer Jan Peeters (de vierde Peeters op de site), in het augustusnummer Otto B. de Kat (de vijfde De Kat op de site), in het septembernummer Joost van Roojen (het vijfde wandkleed op de site), in het oktobernummer Ed Dukkers (de tweede Dukkers op de site), in het novembernummer Jan Hoogsteyns (de tweede Hoogsteyns op de site) en tot slot in het decembernummer Hans van Ieperen (de vierde Van Ieperen op de site).

2015

• Flevoziekenhuis Almere
• deelname aan Kunst- en atelierroute Almere
• deelname aan Eat & Art van galerie Hoogstraten & Wesseling te Zeist
• deelname aan Kunstkwartier Almere Haven

2014

Tussen droom en daad, openingsexpositie van galerie Hoogstraten & Wesseling te Zeist

2011

Stille landschappen & vreemde mussen in Kunstencentrum de Kunstlinie, Almere

2008

Geschilderde landschappen aan huis, Almere

2005 - nu

Groepstentoonstellingen in Kunstencentrum de Kunstlinie, De Muren van Archipel in Gezondheidscentrum de Archipel, Museum De Paviljoens, Natuurcentrum het Eksternest, Stadhuis te Almere, Gezondheidscentrum Parkwijk; alle te Almere