Ron van der Werf

"satellite view" - gesigneerd en gedateerd "Ron v/d Werf MMI" (2001) - 100 x 100 cm - gemengde techniek op paneel - in nette, stevige, witte baklijst - titel en adres schilder op achterzijde vermeld - groot werk!

€ 600

Ron van der Werf (1958 - Apeldoorn) • Volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Woont en werkt in Apeldoorn.

Ron van der Werf maakt abstracte werken van acryl en olieverf op doek, die door de gebruikte kleuren vaak erg organisch aandoen, maar qua compositie ook kunnen duiden op cultivatie. De werkwijze van Van der Werf en thematiek van zijn werk sluiten hierop aan: vanuit een innerlijke kracht werkt de kunstenaar om bepaalde vormen, kleuren en tegenstellingen uit te beelden, wat resulteert in een krachtige rust. Ook verwerkt hij in zijn schilderingen vaak andere materialen, als papier en textiel.

Het werk van Ron van der Werf wordt regelmatig tentoongesteld in verschillende Nederlandse en Duitse steden.  Bron: Arthur Brouwers Kunstveiling