Eugéne Quanjel

zonder titel - olieverf op paneel - 68 x 68 cm - met dunne, originele, groengeschilderde houten lijst - pasteus geschilderd! - in perfecte staat

€ 300

Eugène (Jacques Willem) Quanjel (Heerlen, 1897 – 1998) • was een Nederlands kunstschilder, glaskunstenaar, beeldhouwer en ontwerper. Quanjel was gedurende z'n leven werkzaam als bouwkundige bij Staatsmijn Maurits, maar was daarnaast een veelzijdig kunstenaar. De schilderstijl van Quanjel kan het beste worden omschreven als impressonistisch. Hij hield zich daarbij voornamelijk bezig met landschappen, stadsgezichten en bloemen.

Veel monumenten in de provincie Limburg, waaronder een beeldengroep in Stein en het beeld de Oranjeboom in Geleen zijn door hem ontworpen. Ook het ontwerp van het openluchttheater in het Steinerbos is van de hand van Quanjel. Veel door Quanjel ontworpen glas-in-loodramen zijn terug te vinden in kerkgebouwen.

Omdat het in 2008 tien jaar geleden was dat Quanjel overleed, is dat jaar een boek uitgebracht met een overzicht van het werk van de kunstenaar. Daarnaast zijn twee overzichtstentoonstellingen georganiseerd, in zowel het gemeentehuis van Heerlen als in de loonhal van de vroegere Staatsmijn Maurits. (bron: Wikipedia)